15 mai 2009

Cuib de viespe.
-reteta preluata de la Poca

500 gr. faina
25 gr. drojdie proaspata
5 galbenusuri
3 sferturi de pahar mai mare lapte
3 linguri zahar
1 praf de sare
200 gr. unt
200 gr. zahar pudra
Se face o maia din drojdie, 5-6 linguri lapte cald si 1 lingura zahar; amestecul se pune intr-o groapa facuta in mijlocul fainii;dupa dospire se adaoga restul de lapte, restul de zahar (cele 2 linguri),si galbenusurile frecate cu praful de sare;
se framanta aluatul cel putin 10-15 min ,se lasa la crescut 30-40 minute apoi fara sa se mai framante, se imparte in 2 parti egale;se lasa bilele de aluat deoparte si se pregateste zaharul pudra si untul , se mixeaza bine pana iasa ca o crema.Se ia o bila de aluat, se pune pe masa infainata si se intinde o foaie de 0.5 cm,se pune aprox. jumatate din cantitatea de crema de unt peste foaie, se niveleaza crema ,se ruleaza si apoi se taie rulouri in parti egale.Se procedeaza la fel si cu bila a doua.Apoi se aseaza intr-o forma mai incapatoare,tapetata cu hartie de copt.Se pot unge cu 2 linguri de iaurt amestecate cu un galbenus de ou.Se mai lasa cuiburile in tava cam 15-20 de min. Apoi se baga la cuptor la 170 de grade pt 40-45 .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...