28 mai 2009

Figaro















Umplutura
-300g nuci taiat bucatele mai mari(eu am pus alune,dar e mai bun cu nuca)
-300g zahar
-250g margaruna(unt)
-3 oua

Caramel
-300g zahar

-un pachet foi napolitane
Preparare

-ouale,margarina si zaharul se amesteca bine
-se adaoga nucile si se pun pe foc mic,amestecand continuu,pana se ingroasa
-in acelasi timp se caramelizeaza zaharul pentru caramel,la foc mic,avand grija sa nu se arda
-trebuie sa fie gata in acelasi timp si crema de oua si caramelul
-se ia crema de pa foc,se adaoga caramelul si se amesteca
-se toarna pe o foaie de napolitana apoi din nau crema iar foaie pana se termina,crema si foile
-se lasa la racit.

22 mai 2009

Prajitura in 5 minute!
- fiindca vroam sa mananc ceva dulce si nu aveam mai nimic,am facut aceasta reteta super simpla,preluata de pe culinar.ro.

Incrediente:(pt o singura portie)
-4 linguri rase faina
-4 linguri rase zahar
-1 lingura cacao
-jumatate lingurita praf de copt
-un ou
-3 linguri ulei
-3 linguri lapte sau apa
-esenta de care doriti.
Preparare:
-faina,praful de copt,zaharul si cacaoa se pun intr-o cana,
-se adaoga oul,se amesteca bine apoi se adaoga uleiul si apa ;
-se amesteca din nou bine pana la omogenizare;
- se da la cuptorul cu microunde pentru 3 minute la 700W(depinde mult si de cuptor)
-eu am servit cu cateva feliute de banana!!!


15 mai 2009

Cuib de viespe.
-reteta preluata de la Poca

500 gr. faina
25 gr. drojdie proaspata
5 galbenusuri
3 sferturi de pahar mai mare lapte
3 linguri zahar
1 praf de sare
200 gr. unt
200 gr. zahar pudra
Se face o maia din drojdie, 5-6 linguri lapte cald si 1 lingura zahar; amestecul se pune intr-o groapa facuta in mijlocul fainii;dupa dospire se adaoga restul de lapte, restul de zahar (cele 2 linguri),si galbenusurile frecate cu praful de sare;
se framanta aluatul cel putin 10-15 min ,se lasa la crescut 30-40 minute apoi fara sa se mai framante, se imparte in 2 parti egale;se lasa bilele de aluat deoparte si se pregateste zaharul pudra si untul , se mixeaza bine pana iasa ca o crema.Se ia o bila de aluat, se pune pe masa infainata si se intinde o foaie de 0.5 cm,se pune aprox. jumatate din cantitatea de crema de unt peste foaie, se niveleaza crema ,se ruleaza si apoi se taie rulouri in parti egale.Se procedeaza la fel si cu bila a doua.Apoi se aseaza intr-o forma mai incapatoare,tapetata cu hartie de copt.Se pot unge cu 2 linguri de iaurt amestecate cu un galbenus de ou.Se mai lasa cuiburile in tava cam 15-20 de min. Apoi se baga la cuptor la 170 de grade pt 40-45 .
Niste ochisori...
Niste ochisori sunt atintiti spre tine,
zi si noapte ei te privesc,
exista si niste urechiuse
inregistrand imediat fiecare cuvant ce-l spui,
mai exista si niste manute
nerabdatoare sa faca tot ceea ce faci si tu.
si-un baietel care viseazala ziua cand ca tine va fi.

Tu esti idolul acestui flacaiandru
esti cel mai intelept dintre intelepti,
in capul lui micut
nu-i loc pentru neancredere
in tine el crede cu evlavie
asculta si face tot ce-i spui.
la fel va spune si va face ce l-ai invatat
pe cand la varsta ta va fi.
Exista un flacaiandru cu ochii larg deschisi
convins ca ai dreptate intotdeauna,
iar ochii lui sunt mereu deschisi
privindu-te mereu zi si noapte;
esti un exemplu viu pentru el
in fiecare zi prin tot ceea ce faci,
pentru ca flacaiandrul asteapta
ca tine sa fie cand va creste mare.
-autor necunoscut-

13 mai 2009

PALMIERI! -preluat de la Lili
400 gr aluat foietaj
100 gr zahar
1\2 lingurita scortisoara
Se intinde foaia de aluat si se presara 1-2 lingurite din umplutura apoi se niveleaza bine cu sucitorul. Se indoaie o data capetele foii de aluat spre interior.
Se presara din nou cate putin din cantitatea de umplutura si iar se niveleaza .
Se indoaie din nou aluatul in asa fel incat cele 2 parti sa se intalneasca la mijloc. Se presara umplutura si se niveleaza. Se indoaie cele 2 parti de aluat ramase , una peste cealalta, se presara umplutura si se niveleaza cu sucitorul.
Se taie fasii de 1-2 cm grosime se aseaza pe o tava si se coc in cuptorul preancalzit la 200 grade, timp de 15 min.

10 mai 2009

ECLERE! Compozitie:
125 g faina+o lingura
100g unt
250ml apa
3 oua
1 vf.lingurita sare
Preparare:
Apa se pune sa fiarba intr-o oala de 1l,impreuna cu untul si sarea.Cand da primul clocot se adaoga faina.Se amesteca repede cu o lingura pana se dezlipeste de pe vas.
Se ia de pe foc,si se amesteca pana se raceste,apoi se pun ouale intregi,unul cate unul.
Se coc 30min(nu se deschide cuptorul.)
Crema:
Este facuta din praf de la Dr.Oetker

Glazura:

3 ling. zahar

2 ling. cacao

2 ling.apa

50g unt

-zaharul,cacaoa si sarea se dau la fiert;

-cand totul fierbe se adaoga untul;

1 mai 2009

Tort din pampersi!!


Pe data de 13 aprilie s-a nascut verisorul meu cel mai micut-RUBEN,iar ieri impreuna cu Florin si Levi am fost in vizita si i-am daruit acest tortulet din pamparsi...




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...