31 mar. 2011

Prajitura cu mere.


Aluat


-500g faina


-o lingura praf de copt


-200g margarina(unt)


-100g zahar praf -un galbenus


-100g smantana


Se amesteca untul cu zaharul,apoi se adaoga galbenusul,se pune alternand faina si smantana,se amesteca toate ,apoi se framanta si se da la frigider pentru 1-2 ore.


Umplutura -1,5kg mere -2 linguri zahar praf -o lingura scortisoara -1-2 linguri pesmet Se curata merele,se dau pe razatoarea mare si se pun la calit,impreuna cu zaharul si scortisoara.Se tine pe foc pana scade aproape toata zeama.Se intinde o foaie si se fac cercuri,pe cercuri se pune pesmet apoi o lingura din compozitia de mere,apoi se prind trei colturi sa iasa forma de triunghi.(in reteta originala :se intinde o foaie din jumatate de aluat se presara pesmetul se pune toata umplutura apoi a doua foaie ,poate fi tip gril,sau aluat razuit)se da la cuptor la 170° pentru 20 minute(pana se rumenesc).Dupa ce se scot se pudreaza.


-Culinar-M.Livia-

kusudama









28 mar. 2011

Capsuni umplute!



Ingrediente:

7-8 capsuni mai mari

200g mascarpone

200ml frisca

esenta rom

1 pliculet zahar vanilat.

-capsunele se lasa cu frunze,se taie in patru avand grija sa nu le taiem de tot

-se mixeaza bine frisca cu zaharul vanilat,

-se adauga esenta de rom si crema mascarpone,

-poi cu ajutorul unui sprit de ornat(eu am facut cu punga:() se umple mijlocul capsunilor.

Tort de capsuni si ciocolata!




Blat:

-140g unt moale
-140g faina
-140g zahar
-3 oua
-17g cacao
-60g suc de portocale(lapte)
-1/2 plic praf de copt
-sare
(eu am facut doar jumatate din cantitate)

Preparare: -se freaca untul cu jumatate din cantitatea de zahar, -separat se mixeaza ouale cu zaharul ramas,iar cand compozitia e spumoasa se incorporeaza cu zaharul continuand a mixare. .se ajunge faina,cacaoa,praful de copt si sarea,alternand cu sucul de portocale(lapte) -se infaineaza forma,se toarna compozitia si, -se da la cuptor la 170° pentru 40-45 minute…

Crema ganache: 
- 250 g de ciocolata de lapte
- 300 ml de frisca lichida
- 1 plic de gelatina

Preparare: -ciocolata impreuna cu jumatate din cantitatea de frisca lichida se pun pe foc mic, amestecand pana la topirea ciocolatei. -se da la o parte si cat inca mai este calda, se pune gelatina, hidratata in prealabil 10 minute in apa rece. -cand compozitia este racita complet, se adauga la cei 150 ml de frisca ramasa, batuta. - crema astfel obtinuta se pune peste prima foaie de blat, insiropata cu suc natural de portocale... -tortul se da la frigider pana la prepararea celei de a doua creme.


Crema de capsuni: 
- 350 g de iaurt de capsuni
- 80 g de zahar
- 150 ml de frisca lichida
- 10 g de gelatina

Preparare -se amesteca iaurtul cu zaharul -gelatina hidratata se dizolva in apa, pe foc mic si se adauga cremei de iaurt,asa- se ia din iaurtul rece cate o lingura si se adauga gelatinei calde, apoi totul se pune peste iaurt. -se pune in frigider pentru cca 30 de minute... -apoi se inglobeaza frisca batuta... -se amesteca usor si se pune crema peste al doilea blat, insiropat si el cu suc de portocale. -se da la frigider pentru 2-3 ore, pana ce crema se intareste bine. Se orneaza cu frisca si capsuni si ciocolata razuita!!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...