Am luat reteta de aici,eu am facut cateva modificari...
Ingrediente:
60 ml apa calduta
2 1/2 lingurite drojdie uscata
500 gr faina
3 linguri de zahar
2 linguri de unt
180 ml lapte
1 ou
1 lingurita de sare
esenta vanilie
Pentru tavalit:
150 gr zahar
100 gr de unt
1 1/2 lingura scortisoara
Amestecam apa calduta cu drojdia uscata si dam deoparte pentru 5 minute.Cernem faina si o adaugam drojdiei,impreuna cu zaharul,untul,laptele,esenta de vanilie si sarea. Framantam un aluat ,apoi lasam la crescut 30 de minute.
Se amesteca ingredientele pentru tavalit .
Rupem din aluat bucatele mici, le tavalim prin amestecul obtinut si le punem in forma.
Se lasa un pic la crescut ,apoi sa da la cuptorul preincalzit 30-40 minute.
Ingrediente:
60 ml apa calduta
2 1/2 lingurite drojdie uscata
500 gr faina
3 linguri de zahar
2 linguri de unt
180 ml lapte
1 ou
1 lingurita de sare
esenta vanilie
Pentru tavalit:
150 gr zahar
100 gr de unt
1 1/2 lingura scortisoara
Amestecam apa calduta cu drojdia uscata si dam deoparte pentru 5 minute.Cernem faina si o adaugam drojdiei,impreuna cu zaharul,untul,laptele,esenta de vanilie si sarea. Framantam un aluat ,apoi lasam la crescut 30 de minute.
Se amesteca ingredientele pentru tavalit .
Rupem din aluat bucatele mici, le tavalim prin amestecul obtinut si le punem in forma.
Se lasa un pic la crescut ,apoi sa da la cuptorul preincalzit 30-40 minute.
Imi place ca nu se taie ci se rupe cand se mananca/serveste...arata delicios ...e buna ? :P
RăspundețiȘtergereSi mie imi place ca se rupe...noua ne-a placut foarte mult,mai ales ca e cu scortisoara...
ȘtergereSuper, stii ca eu sunt cu bucataria. Am sa incerc.
RăspundețiȘtergereDa,da stiu...Daca vrei sa incerci,pui mai mult sos din ala pentru tavalit,trebuie sa iasa lipicioase tare bilutele,dar mie nu mi-a iesit asa,probabil am pus prea putin:(.Oricum noua ne-a placut si asa,si pentru azi au ramas doar cateva bucatele...
ȘtergereIncerc sa-mi dau seama la mine de ce a iesit atat de lipicios,cred ca la mine nu a crescut atat de frumos aluatul:) In schimb,galustele mele de aur arata exact la fel.Dupa o cautare pe google vad ca monkey breadul trebuie sa fie lipicioase,cumva de acolo le vine numele,dar inca nu pricep de ce:))Mi-ai mai facut pofta de inca o portie.
RăspundețiȘtergereM-am uitat si eu acum pe google...woow ce bine arata,mi-a facut pofta sa mai incerc odata...dar asa lipicioaseee
RăspundețiȘtergereBucataresele cara faceau monkey bread ziceau :"you monkey with it",nu era doar o simpla paine ci necesita un pic de lucru!
RăspundețiȘtergere