21 mai 2013

Portelan la rece



Pentru portelanul la rece sau pasta din amidon,
se prepara o pasta din:
-250g amidon
-250g aracet
-2 linguri ulei de bebe
-1 lingura suc de lamaie
-crema de maini
................................
Eu dupa o incercare esuata,
am pus doar jumatate de aracet(125g)
am framantat si inca am mai pus amidon.
Deci mie mi-a intrat 125 g aracet si ~300g amidon.
Pun si un video cum se prepara.
Si ce am realizat eu...

 


5 comentarii:

  1. Am o intrebare. Formele le-ai facut tu? Si dupa ce s-au uscat le-ai pictat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Formele le-am facut eu,iar dupa ce s-au uscat,pe timp de vara aproximativ 24 de ore.Piesele mai grosute eu le-am mai intors pe dos sa se usuce si pe spate,apoi le-am pictat.Cele de mai sus sunt pictate cu oja,dar merge si cu tempera(si o picatura de aracet sa prinda mai bine) sau acrilice.

      Ștergere
  2. Buna,de care aracet ai folosit,am incercat si eu o reteta si mi se rupea,cred ca este de la aracet

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna,in perioada aceea eram in Italia si am folosit un aracet vinavil...aici,aracetul din magazine contine un adeziv care nu este bun.Incercati aracetul pentru scoala de la Bic,sau cel de la Daco.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...