28 iun. 2012

Branzoaice trandafiri


Aluat 
500 gr faina
3 oua
100 gr zahar
1 pliculet drojdie uscata(sau 25 g verde)
sare
50 ml ulei
250- 300 ml lapte 
un ou pentru uns
-drojdia se dizolva cu zaharul si putin lapte cald si se lasa la crescut,
-dupa ce a crescut adaugam restul de faina,ouale batute cu zaharul 
-incepem sa framantam aluatul adaugand si laptele caldut putin cate putin .
-aproape de final punem si uleiul si framantam bine pana ce aluatul capata o consistenta elastica,
-se lasa la crescut la loc cald pana ce isi dubleaza volumul.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Umplutura 
300-400 gr branza
1 ou
200 gr de zahar (sau dupa gust)
esenta vanilie
sare
-branza se amesteca bine cu zaharul,ouale,esenta de vanilie si sarea,
-daca  consistenta umpluturii este prea moale se poate adauga 1-2 lg de gris sau pesmet.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dupa ce a crescut aluatul se rup bucatele mai mici si se fac cercuri,cam 10cm diametru,
-se taie in 6 "petale",


-se pune branza in mijloc,


-se prind primele 3 petale,


-apoi urmatoarele si se formeaza trandafirul,


-se pun in tava si se lasa la crescut(eu le-am lasat cat s-a incalzit cuptorul)
-se ung cu galbenus de ou si putin lapte,


 -se dau la cuptorul incalzit pana se rumenesc,
-dupa ce le-am scos,le-am dat cu sirop facut din apa si zahar si le-am acoperit...
-sunt moi si delicioase:)


11 comentarii:

  1. vai, adooor branzoaicele!!!
    si ale tale arata atat de bine!!
    bravo!=D>

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari!! ti-au iesit tare faine !!
    Sa va fie de bine !!
    :*

    RăspundețiȘtergere
  3. Woau mersi pentru prezentare, si eu fac , dar nu aveam o metoda buna, rapida si frumoasa de impachetare a aluatului. Super!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Izi,sa stii ca si eu ma cam chinuiam,faceam cercuri si le lipeam doua margini si mi se tot desprindeau,asa imi plac tare mult:)

      Ștergere
  4. Vai de mine cat de bine arata!Sunt preferatele mele,servesc si eu macar una!Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc,sigur poftim,poftim:)doar asa virtul ca altfel...:)

      Ștergere
  5. Rețeta asta o am și eu :D N-am postat-o pentru că nu am poză la ea :D SUnt tare delicioase! Ți-au ieșit super!Mă primești și pe mine să mă servești cu una ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur ca te primesc:)dar trebuie sa o faci si tu cand ai timp:))

      Ștergere
  6. Trebuie să merg să-mi iau urdă sau brânză dulce :D Nu am în casă pe moment decât cașcaval :( Dar am mâncat acasă acum vreo săptămână, în ROmânia. Știi tu...mămica a fost gospodina :))

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...