28 mar. 2011

Tort de capsuni si ciocolata!




Blat:

-140g unt moale
-140g faina
-140g zahar
-3 oua
-17g cacao
-60g suc de portocale(lapte)
-1/2 plic praf de copt
-sare
(eu am facut doar jumatate din cantitate)

Preparare: -se freaca untul cu jumatate din cantitatea de zahar, -separat se mixeaza ouale cu zaharul ramas,iar cand compozitia e spumoasa se incorporeaza cu zaharul continuand a mixare. .se ajunge faina,cacaoa,praful de copt si sarea,alternand cu sucul de portocale(lapte) -se infaineaza forma,se toarna compozitia si, -se da la cuptor la 170° pentru 40-45 minute…

Crema ganache: 
- 250 g de ciocolata de lapte
- 300 ml de frisca lichida
- 1 plic de gelatina

Preparare: -ciocolata impreuna cu jumatate din cantitatea de frisca lichida se pun pe foc mic, amestecand pana la topirea ciocolatei. -se da la o parte si cat inca mai este calda, se pune gelatina, hidratata in prealabil 10 minute in apa rece. -cand compozitia este racita complet, se adauga la cei 150 ml de frisca ramasa, batuta. - crema astfel obtinuta se pune peste prima foaie de blat, insiropata cu suc natural de portocale... -tortul se da la frigider pana la prepararea celei de a doua creme.


Crema de capsuni: 
- 350 g de iaurt de capsuni
- 80 g de zahar
- 150 ml de frisca lichida
- 10 g de gelatina

Preparare -se amesteca iaurtul cu zaharul -gelatina hidratata se dizolva in apa, pe foc mic si se adauga cremei de iaurt,asa- se ia din iaurtul rece cate o lingura si se adauga gelatinei calde, apoi totul se pune peste iaurt. -se pune in frigider pentru cca 30 de minute... -apoi se inglobeaza frisca batuta... -se amesteca usor si se pune crema peste al doilea blat, insiropat si el cu suc de portocale. -se da la frigider pentru 2-3 ore, pana ce crema se intareste bine. Se orneaza cu frisca si capsuni si ciocolata razuita!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...