20 dec. 2012

Royal icing


 
Pentru ornarea fursecurilor,
am folosit glazura Royal icing:
incrediente
-2 albusuri
-330g zahar pudra
-sucul de la 1/4-1/2 lamaie
...........................................
La albusuri se pune zaharul pudra,dar nu tot odata(~50g)
-se mixeaza si iar se adaoga zahar.
-cand compozitia incepe sa se ingroase se altereaza zaharul si sucul de lamaie.
Procesul de mixare trebuie sa dureze ~10 minute.
Glazura se poate folosi imediat sau conservata in frigider pentru 5 zile.
...........................................
Glazura cu consistenta tare se poate folosi pentru a face flori,frunze,sau chiar pentru a lipi alte decoratii pe tort.
Glazura moale,se adaoga putina apa,cate o picatura,pentru a obtine o glazuta mai moale,
-se poate folosi la diverse decoratii.
Glazura lichida,se adaoga apa la glazura moale,pana se obtine cea fluida.
-se foloseste,pentru borduri.
...........................................
Ornarea fursecurilor:
-daca se vrea glazura colorata,se adaoga colorant alimentar(foto1)
-se pune glazura in punga speciala iar varful... duiul cu gaura cea mai mica,am folosit numarul 2,si se face bordura(foto2)
-pentru interior se face glazura mai moale,se scoate varful si se foloseste doar "punga",
-se umple desenul din exterior spre interior(foto3)
-apoi se lasa la uscat ~4 ore.
Dupa uscare se pot face si alte decoratii...
Eu nu am mai avut timp sa le las la uscat,pana sa le fac nasul sau gura la "oamenii de zapada"(Levi ii vedea copii:) ) si am pus peste glazuta unda si a intrat in cea alba,dar se vede bine si asa la nevoie:)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...